Popis
Costa di Bussia Tenuta Arnulfo Barolo Riserva DOCG
Vítězné Barolo Riserva Opravdový italský šperk pro Vaši kolekci vín! Vítěz stříbrné medaile v soutěži IWSC 2013! Krásná granátová barva s hnědým okrajem. Intenzivní aroma je bohaté na červené ovoce, jako jsou třešně a lesní plody, a s nádechem máty. Plná, rafinovaná chuť se spoustou zralého ovoce, trochou džemu a bylin. Dlouhý, ovocný závěr s lahodnou intenzivní chutí. Baleno po šesti lahvích v krásné dřevěné krabici! * Barolo může použít označení „Riserva“ pokud víno zrálo nejméně po dobu 48 měsíců v dubových sudech a 12 měsíců na lahvi. Výsledkem je opravdové, silné víno s jemnou vytříbeností. * Costa di Bussia V roce 1874 koupil Luigi Arnulfo farmu v Monforte d’Alba, která byla známa pod jménem Costa di Bussia. A tak začal příběh jednoho vinařství. V průběhu několika let Luigi dokázal, že je mistrem na výrobu vynikajících kvalitních vín. Jeho specialitou se stala vína s dlouhým archivačním potenciálem. Ve velmi krátké době získalo jeho Barolo vynikající pověst. Poptávka po tomto víně přicházela i ze zahraničí. V roce 1890 obdržel Luigi dopis od vinaře z Kalifornie, který měl o toto víno eminentní zájem. Luigi poslal Barolo parníkem z Janova přes Liverpool do Ameriky. Cesta trvala více než rok, ale když víno konečně dorazilo, bylo v perfektním stavu. Během válek, které o několik let později proběhly, Luigi bohužel zemřel. Vinařství přestalo fungovat. Naštěstí mu dva mladí bratři Guido a Paolo Sartirano vdechli v roce 1988 nový život. Provedli restrukturalizaci se zvláštním zřetelem k jeho původní historické podobě a opět začala vznikat řada kvalitních vín. Díky velké úctě k tradici, zručnosti a odvážným rozhodnutím vznikají ve sklepech Costa di Bussia opět nádherná vína. Barolo, král vín! Víno králů, král vín. Tato slova chvály používají pro Barolo obyvatelé Piemontu. Pro víno, které je blízké jejich srdcím. Barolo se vyrábí pouze z odrůdy Nebbiolo, která se v Itálii běžně pěstuje. Vína mají silnou taninovou strukturu a proto vyžadují před uvedením na trh delší dobu zrání. Barolo získává svoji výraznou chuť díky tomu, že hrozny se po sklizni pět měsíců suší, aby se zbavili přebytečné šťávy. Tím vzniká jeho typická, plná a výrazná chuť Piemont Piemont lze přeložit jako „na úpatí hor“. Polovina z této krásné vinařské oblasti je skutečně tvořena na západě na hranicích s Francií horským masivem Alp, zatímco na jihu tvoří její přirozenou hranici kopce Monferrato. Vinice se rozprostírají na strmých svazích hor a kopců, které vytvářejí optimální podmínky pro pěstování a zrání hroznů. Není proto žádným překvapením, že odtud pocházejí některá z nejznámějších italských vín včetně Barola.
Doprava zdarma
Doprava ZDARMA – Po Praze doručení ve stejný den (při objednání do 12.30 hodin), celá republika do 24 hodin od objednání do 16.30 hodin.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.